Kategória: Hírek


Izzik a levegő, égnek a vonalak a házunk táján! A Richter Anna Díj közönségszavazás hajrájában nem tudjuk, hányan állnak mellettünk, csak abban vagyunk biztosak, hogy sokan és egyre többen; a városban, a megyében, az...

Leonard Thompson, kanadai kisfiú volt a világon az első gyermek, aki – az inzulinnak köszönhetően – kiszabadult az addig halálos kór, a diabétesz szorításából. január 11-ét jegyeztek akkor a naptárban. Előző év novemberében jelentette...A 2019-es esztendőt úgy zártuk, ahogy nyitni szeretnénk az új évet; együtt, közösen egy jóügyért összefogva. Tavaly decemberben az egész ország összefogott a diabéteszes gyermekeinkért a „Jónak lenni jó!” jótékonysági program alkalmával. Nagyon sokan...A karácsony várakozó csendje, az örömmel teli készülődés idején újra a szeretet ragyogta be a Békéscsabai Család és Karrier Pont nagytermét. Az adventi időszak utolsó szombatján 15 békéscsabai, 1-es típusú diabétesszel élő gyermek kapott...


Kedves Mozirajongók!

Biztos van 10 másodperced arra, hogy 4000 magyar gyermek és családjaik életét könnyebbé tedd!

Arra kérünk, hogy szavazz a Richter Anna Díj orvos kategória „7D MOZI - ma nézd, holnap vedd észre!” projektjére!
Segíts, hogy leforgathassuk azt a filmet, mellyel Te is betekintést nyerhetsz a cukorbeteg gyermekek világába! Ki tudja, talán egy nap pont Te segíthetsz egy bajba jutott gyermeken!

A mozi varázsára épülő, innovatív ötletünkkel, a gyermekkori cukorbetegég felismerésével és kezelésével kapcsolatban kívánunk alapvető ismereteket terjeszteni, melyben a hét dimenzió a cukorbeteg gyermekek szövődménymentes felnőtté válásának zálogát jelképezi: inzulinkezelés, speciális étrend, eszközhasználat, fizikai aktivitás, lelki támogatás, szülői kötelék, teljes körű kommunikáció.
Célunk az, hogy ezt a gyakorlati tudást élményszerző, érzékszervekre ható módon észrevétlenül adjuk át, gyökeresen új utakra terelve a gyermekdiabétesz oktatását. A 7D moziba belépve, minden értelemben új szemüvegen keresztül tekinthetünk majd a cukorbeteg gyermekek világára.

 

SZAVAZZ RÁNK, SEGÍTS, HOGY SEGÍTHESSÜNK!!!