II. Magyar Speciális Független Filmszemle – 2016. október 26-27.

Érdekes, s egyben felkavaró élmények vannak mögöttünk.

Érdekes, újszerű érzés volt megélni az első filmszemlés „kalandunkat”, országos megjelenési lehetőség, nagyvászon, mozi-élmény, filmszakmai zsűri …

Felkavaró, elismerő tiszteletet érdemlő érzés, hiszen az alkotók zömét sérült gyerekek, fiatal és kevésbé fiatal felnőttek alkották. Végigéltük, ahogy a halmozottan sérült fiatalember átveszi a jól megérdemelt elismerését – másodszor –, ahogy a Down-szindrómás leányka, fiú alkotótársai gyűrűjében, mint királylány áll a színpadon – és tényleg az volt -, díjjal a kezében, és még hosszasan sorolhatnánk az élményeket, benyomásokat.

A Kéretlen ajándék című filmünk ezúttal nem nyert, legalábbis díjat nem, mégis „győztesként” tértünk haza! Hiszen nyertünk megannyi tapasztalatot, szakmai kritikát, javaslatot, elismerést, amelyekkel a későbbiekben bátran gazdálkodhatunk …, ha esetleg a folytatáson törnénk a fejünket!

Ezúton gratulálunk és elismerésünket fejezzük ki valamennyi díjazott, illetve a szemlén résztvevő alkotótársunknak!

Köszönet a szervező Magyar Speciális Mozgókép Egyesületnek a megjelenési lehetőségért, s egyben köszönet az alapítványunknak, hogy támogatta a filmszemlén való részvételünket!

Oravecz Alíz, Lévai Ildikó, Such Pál