24 órás vérnyomásmérő beszerzése

Az 1-es típusú cukorbetegek számára nagyon fontos, hogy a vér glükózszintjét normális értéken vagy ahhoz minél közelebbi szinten tudják tartani. A diabéteszes gyermekek gondozása során figyelemmel kell lenni a gyermekkorban szerencsére csak ritkán előforduló késői szövődményekre is. A szövődmények megelőzésének kulcsa az, hogy törekedjünk a normális vércukorszint tartomány elérésére és rendszeresen ellenőrizzük a gyermekek egészségi állapotát.
A magas vérnyomásnak általában nincs észrevehető tünete. Nem látható, nem érezhető. Az egyetlen módja annak, hogy megtudjuk, magas-e a vérnyomás, ha azt rendszeresen ellenőrizzük.A 2019. évi jótékonysági bálunk egyik fő célkitűzése olyan vérnyomásmérő eszköz vásárlása, mellyel lehetőség nyílik a diabéteszes gyermekek késői (idült) szövődményeinek időben történő felismerésére.

Örömmel jelentjük be, hogy a diabéteszes gyermekek hosszú távú szövődménymentessége érdekében a fenti vizsgálati eszköz beszerzése megtörtént, így a gyermekek szakmai ajánlás szerinti időpontban javasolt vérnyomásmonitorizálása a diabetész gondozás keretein belül zavartalanul történhet.

Kedves Támogató, köszönjük a támogatását, felajánlását, munkáját!

 

Dr. H. Nagy Katalin
gyermekdiabetológus főorvos
a Diaboló Alapítvány alelnöke