2018 karácsonyán

Az adventi időszakban ünneplőbe öltözik a lelkünk, a szeretet ünnepe fényességgel ragyogja át gondolatainkat, szívünket és cselekedeteinket is. A készülődés időszakában már hagyománynak számít, hogy Herczeg Tamás és családja megajándékozza a békéscsabai diabéteszes gyermekeket. Immár 3. éve annak, hogy kizárólag egészséges és diabéteszesek számára is fogyasztható finomságokkal lepik meg a gyerekeket.

2018. december 22-én, az Egyensúly AE Alapítvány székhelyén 15 békéscsabai 1-es típusú cukorbeteg gyermek kapott csomagot. A meghitt hangulatú ünnepségen a Békés megyei cukorbeteg gyermekeket és családjaikat összefogó Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért elnöke, Kosznáné dr. Pule Ilona köszöntötte a jelenlévőket. Gyöngyösi Zoltán által gitáron kísért közös éneklés után, a szülők és gyerekek a 2018-as esztendőre visszatekintve elmesélték azokat a programokat, amelyekből idén is volt bőven az Alapítvány, valamint a Békés megyei Gyermek-diabétesz Gondozó szervezésében.

Herczeg Tamás, Anima és a kislányaik is nyílt szívvel és mosollyal, érdeklődve hallgatták az élményeinket. Ajándékaik viszonzásaként Diaboló-képet készítettünk, csupa-csupa egészséges alapanyagból készült mézes-szívből. Meglepetésként a Lévai Ildikó által megálmodott, a gyerekek és szüleik által előadott Köszönet Versvirág c. produkció DVD változatát nyújtottuk át köszönetünk jeléül. Az összejövetelt Kékegyi Bianka az „Ó, Szép Fényes Hajnalcsillag….” kezdetű dallal zárta.

Az összetartozás, a megölelés, a biztonság mesebeli hangulatában észrevettük a csodát, az egymásra figyelés semmihez sem hasonlítható érzését. E nemes gesztussal egy csoda főszereplőivé váltunk, hatására a szeretet lángja a szívünkben fényesebben ragyog.

Hálásan köszönjük Herczeg Tamásnak és Herczegné Számel Annamáriának, hogy ajándékukkal a békéscsabai diabéteszes gyermekek karácsonya még örömtelibb, a szüleiké pedig gondtalanabb lehetett!
Szívből kívánjuk, hogy legyen meghitt és reménnyel teli az ünnep, a jövő év szeretetet, boldogságot, jó egészséget tartogasson Mindenkinek!

Lagziné Remeczki Andrea
Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért
kuratóriumi tag

Wordpress Gallery Plugin Free