Diaboló tanévnyitó

Az első jótékonysági rendezvényünk (2015) egyik kiemelt célkitűzése volt a felsőfokú tanulmányaikat kezdő vagy folytató, cukorbeteg fiatalok anyagi támogatása. Az országosan is egyedülálló, Diaboló Tarisznya-program segítségével, mintegy tíz diabéteszes fiatal kezdhette meg az egyetemi éveit az elmúlt években.

Szeptember 6-án, az új gyermekdiabétesz szakrendelő különleges helyszínnek adott otthont, a Diaboló tanévnyitójának. Az alapítvány részéről dr. H. Nagy Katalin, Kosznáné dr. Pule Ilona és Lagziné Remeczki Andrea várta az iskolakezdőket, hogy ünnepi szavaikkal megnyithassák a Diaboló „tanévét”.

Az idén Gyöngyösi Dóra, Varga Dzsenifer és Schneider Dávid vehették át a Diaboló tarisznyát, benne 50.000 forinttal, szerencsehozó pénzérmével és jókívánsággal: sikeres és eredményes egyetemi éveket kíván a Diaboló!

A 2019/2020-as iskolaév kezdete az alapítvány életében különösen ünnepélyessé vált. Köszönhetően önzetlen Támogatóinknak, létrehozhattuk az alapítvány új segítségnyújtási formáját, a Diaboló Becsengetőt. Az idén első alkalommal, húsz általános és középiskolás cukorbeteg gyermek iskolakezdése vált könnyebbé a Diaboló Becsengető-programmal, valamennyien 25-25.000 forintos támogatásban részesültek.

Törekvésünk, hogy mindkét támogatási formát – Diaboló Tarisznya, Diaboló Becsengető – működjön, ez azonban az alapítvány mindenkori anyagi helyzete függvénye.

Valamennyi iskolakezdő diáknak egészséges, sikeres tanévet kívánunk!