A ünnep igazi értéke

A karácsony várakozó csendje, az örömmel teli készülődés idején újra a szeretet ragyogta be a Békéscsabai Család és Karrier Pont nagytermét. Az adventi időszak utolsó szombatján 15 békéscsabai, 1-es típusú diabétesszel élő gyermek kapott ajándékot Herczeg Tamástól, Herczegné Számel Annamáriától és a kislányaiktól.
Az összejövetelen a Békés megyei cukorbeteg gyermekeket és családjaikat támogató Diaboló Alapítvány elnök asszonya, Kosznáné dr. Pule Ilona szívből szóló szavaival köszöntötte a megjelenteket, Kékegyi Bianka varázslatos énekével igazi karácsonyi hangulatot teremtett.Immár 4. éve annak, hogy a szeretet ünnepén Tamás, Anima, Bodza és Borika megajándékozzák a békéscsabai cukorbeteg gyermekeket. Az idők során kapcsolatunk oly szorossá fonódott, hogy mára már teljesen ismert számukra, hogy mit fogyaszthatnak a gyerekek: mi az a kedvenc nassolnivaló vagy egyéb finomság, ami belekerülhet a csomagokba.
A kedves adomány viszonzásaként az ajándékozóknak mécses tartókat készítettünk, melyekre lelkünk szeretetét is ráfestettük. A találkozó hangulatához hozzátartozott a cukormentes mézeskalács is, melyekbe szívünk melegségét is belesütöttük.

Nem lehetünk elég hálásak sem az immár hagyománynak számító nemes felajánlásért, sem pedig a „ránk gondolás” lélekemelő érzéséért.  A gyermek Érték, Kincs, egy Csoda, melynek féltő óvása nemcsak vendéglátóink, hanem mindannyiunk küldetése. Ezt éreztük most is, a lelkünk összeért és ez adta az ünnepség igazi értékét.

Legyen áldott az ünnep; tartogasson egészséget, békességet Mindenkinek.