II. Magyar Speciális Független Filmszemle, Budapest

2016. október 26-27.-én második alkalommal rendezik meg a Magyar Speciális Független Filmszemlét, Budapesten. A rendezvény speciális mivolta abban rejlik, hogy értelmi fogyatékossággal élő és autista filmkészítők, valamint pszichiátriai-, és szenvedélybeteg alkotók által készített filmek kerülnek programján bemutatásra.

Az idei évben 31 alkotás került a versenyprogramba, melyek az ország számos településéről, de a határon túlról is érkeztek.

A felhívásra civil függetlenfilmesek és diákok is szép számmal küldtek be filmeket a sérültség, a fogyatékosság témakörében, melyek az integráció további elősegítése céljából szintén bemutatásra és értékelésre kerülnek a rendezvényen.

A pályaműveket szakmai zsűri értékeli, melynek döntése alapján, a tavalyi évben elindított hagyomány folytatásaként kiosztásra kerül majd, többek között, a „Szemle nagydíja”, az „Aranyszárny nagydíj”, valamint az „Arcaink nagydíj” is, több mint egymillió forint összdíjazásban.

Az értékelő munkát Janisch Attila filmrendező, érdemes művész, Dr. Radványi Katalin főiskolai tanár, ELTE-BGGYK, Kulcsár Tamás filmrendező és Lovass Tibor médiapedagógus látja el.

Aki hallja, látja, adja át, ünnepeljen velünk!

Számunkra fontos eredmény a „Kéretlen ajándék” című filmünk jelenléte, melyet 2016. október 26-án, 13 óra 30 perckor vetítenek.

A végeredményről beszámolunk.

plakat_ok