JÓTÉKONYSÁGI BÁL

A Diaboló Alapítvány az év vége közeledtével különleges módon szeretné felhívni a közvélemény figyelmét a diabéteszes gyermekekre. Jótékonysági bált szervezünk a cukorbeteg gyermekekért, cukorbeteg gyermekekkel – mindezt a nemzetközi Diabétesz Világnapon, 2015. november 14-én.

A JÓTÉKONYSÁGI BÁL CÉLJAI:

–          a felsőfokú tanulmányok előtt álló vagy azt folytató tehetséges cukorbeteg fiatalok – 18-25 éves korosztály – támogatása, reményeink szerint ösztöndíj formájában.

Életkoruk miatt ezek a fiatalok kiszorulnak a közgyógyellátásból, megszűnik addig járó számos támogatás. Egyszerre zuhan a családokra a diabétesz állandó kezelésének hatványozottan megnövekedett, mintegy négyszeres anyagi teherviselése, s mellette a kollégium/albérlet/utazás/speciális étkezés terhei.

–          A diabétesz terápiájának egyik alappillére a testmozgás. Az óvodai/iskolai testmozgáson kívül többnyire már nem tudják a szülők biztosítani az anyagiakat egy klubban, egyesületben végzett sportoláshoz, holott a hosszú távú egészségmegőrzés egyik fő záloga éppen ezen a területen rejlik.

–          Folyamatosan figyelemmel kísérjük a hátrányos helyzetű diabéteszes gyermekeket szerte az országban. Eszközellátáshoz nyújtott támogatásunk számos esetben kulcsfontosságú a nehéz anyagi körülmények között élő családoknál, ugyanakkor sajnos mindig vannak új kisbetegek, akik segítségre szorulnak.

plakát_01