„RÁCSOKON BELÜL, SZABADON!” fogvatartottak – cukorbeteg gyermekeknek

Egy éve készülnek a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai, egy éve rajzolnak, festenek – a cukorbeteg gyermekeknek. A munkákat felajánlották a Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért javára, amelyet értékesítünk. A bevételből tervezetten DIABoló PIKK-PAKK csomagot vásárolunk, hogy könnyebbé tegyük a frissen diagnosztizált cukorbeteg gyermekek és családjaik számára a lelkileg és anyagilag egyaránt rendkívül nehéz kezdeti időszakot.

Virtuális tárlatra hívjuk Önöket, majd találkozzuk személyesen is szabadtéri kiállításunkon, július 13-án, pénteken, a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban

2018. július 13. 10:00-20:00
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

A programról, röviden:

A Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai egy pályázat kapcsán – „Fogvatartottak reintegrációja” – közel egy éve rajzolnak, festenek, készülnek – a jótékonyság jegyében, a cukorbeteg gyermekeknek. A művek egynapos, szabadtéri kiállítás formájában tekinthetők, illetve vásárolhatók meg.

A közös színpadi produkciók, a nemrégiben szabadult egyik alkotó tárlatvezetése és sok egyéb, színes programrész – egésznapos vércukormérés, életmód tanácsadás dr. H. Nagy Katalin gyermekdiabetológus által – mellett igazi különlegessége a rendezvénynek a közös munka: fogvatartottak és cukorbeteg gyermekek együtt alkotása. Nagyméretű vásznakra festik meg a nap hangulatát a főszereplők, gyermekek és fogvatartottak! Este, az így elkészült munkák árverezésre kerülnek.

Évek óta nő hazánkban a cukorbeteg gyermekek száma. A gyakoriság mellett sajnos az is megfigyelhető, hogy egyre fiatalabb életkorban – 8 év alatt – betegszenek meg a gyermekek.
A nap teljes bevételéből az alapítvány a frissen diagnosztizált cukorbeteg gyermekeket és családjaikat szeretné támogatni, DIABoló PIKK-PAKK csomaggal.

Az első csepp inzulinnal egy új élet is kezdődik a gyerekek és családjaik számára, amely a lelki terhek mellett komoly anyagi kiadást is jelent. A kórházból kikerülve, az azonnal jelentkező anyagi terheken szeretnénk könnyíteni a családi csomaggal (mérleg, számológép, hűtőtáska, készenléti csomag).

Tisztelt Érdeklődők! Elővételi szándékukat megtehetik – akár az ajánlott vételi ár fölött is – az info@diaboloalapitvany.hu e-mail címen. Kellemes nézelődést kívánunk!

Az alkotásokról a fotókat készítette, Balogh Zsoltné – Cecil photography.