Sikeres volt az első szűrő és ismeretterjesztő akciónap

Mintegy 180 vendég vett részt február 23-án a Gyulai Várfürdő Kft. és a Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért közös, egész évben tartó szűrő- és ismeretterjesztő programja első akciónapján.

A téli pihenő nyugodt környezetében lehetőség nyílt vércukorszint- és vérnyomásmérésre, amelynek létjogosultságát igazolta, hogy sajnos több olyan eset is előfordult – rendkívül magas vérnyomásérték, a normál értéktartomány feletti vércukorszint -, ami sürgős orvosi egyeztetést igényelt.

A mérések jellemzően felnőttek körében történtek, mindemellett akadtak vállalkozó kedvű, bátor gyermekek is. Számos esetben kértek a vendégek tanácsot, információt, érdeklődéssel fogadták a cukorbetegséghez kapcsolódó kiadványokat, s szinte kivétel nélkül éltek a farsang jegyében kínált diabetikus lekváros fánk élményével.

A sikeres kezdet után nem maradhat el a folytatás sem – várhatóan március közepe -, hiszen a kettős cél megvalósult.

A Gyulai Várfürdő egy figyelemfelhívó, az egészség megőrzéséhez kapcsolódó szolgáltatást kínált az itt pihenőknek, a Diaboló Alapítvány szűrő- és ismeretterjesztő munkájával sikeres lépéseket tett a cukorbetegségből adódó, hátrányos megkülönböztetés ellen.

Lévai Ildikó, kuratóriumi tag Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért