Ünnep a Bihari-havasokban

Leonard Thompson, kanadai kisfiú volt a világon az első gyermek, aki – az inzulinnak köszönhetően – kiszabadult az addig halálos kór, a diabétesz szorításából.

  1. január 11-ét jegyeztek akkor a naptárban. Előző év novemberében jelentette be Frederick Banting és Charles H. Best az inzulin felfedezését, amely a cukorbetegség kezelésében hatásosnak bizonyult. A sikeres állatkísérletek után várni kellett még néhány hetet, majd januárban megtörtént az áttörés!

Ennek közel száz éve. Január 11-én, minden évben szívbéli kötelességünk megállni egy-egy pillanatra és emlékezni erre az eseményre.

A Hétpettyes Szülői Kötelék határtalan lelkesedésének köszönhetően, 2020. január 11-én, Biharfüreden ünnepelt a csapatunk; ötven lelkes síelő, síelni vágyó, popsisíző, hófánkozó, szánkózó, sétáló, levegőző cukorbeteg gyerkőc és családjaik.

 

 

Hétpettyes köszönet a főszervezőknek, Gálné Molnár Gabriella, Petra Anyunak és Farkas Anikó, Lackó Anyunak, akik csokorba szedték a családokat, megszervezték az utazást, gondoskodtak a felhőtlen időtöltésről. Külön köszönet Barta Gábornak, „Gábor tanár bácsinak”, akinek segítségével sílécre pattantak a kis katicák és hét határra szóló türelmének köszönhetően, még délután is rajta maradtak.