Ünnepnap van, november 14-e

Ezen a napon született Frederick Banting, kinek Charles Besttel közös gondolata vezetett az inzulin 1922-es felfedezéséhez. Ez a nap egyben valamennyi cukorbeteg születésnapja is.

A Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyemekekért gondozásában megjelent, Hétpettyes Angyalok című történetkötet egy részletével szeretnénk (Hunorka) kifejezni köszönetünket az inzulin felfedezőinek, a több millió cukorbeteg társunk nevében.

„… és csöpögött az életet jelentő inzulin. Olyannyira gyorsan történt mindez, hogy gondolkozni, kiborulni, megijedni, kétségbeesni, sírni nem volt idő. És onnan, amikor az első csepp inzulint megkapta, elkezdődött az ÚJ életünk. Iszonyatosan nehéz volt felfogni, hogy mekkora szerencsénk van, hiszen a mi kisfiunk esélyt kapott, újra teljes esélyt az Életre.”

A mai Világnap különösen szép ünneppé vált Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár bejelentése kapcsán. Büszkék vagyunk rá, hogy a cukorbeteg gyermekek életében mérföldkőnek tekinthető intézkedések előkészítő munkájában alapítványunk is aktívan részt vett.

Az elért eredményekért köszönetünket tolmácsolják a gyermekek: