V. Kígyósi Katicás Kovácsolós

Az idei évben már 5. alkalommal került megrendezésre a Kígyósi Katicás Kovácsolós rendezvényünk. 2020-ban a pandémia miatt nem valósult meg, így most hatalmas lendülettel és szeretettel vártuk a Békés megyei diabéteszes gyermeket nevelő családokat.

Az őszi aranyló napsütésben a Wenckheim-kastély kertje ideális helyszínéül szolgált a katicás programkavalkádnak.

A rendezvény egyik legfontosabb célkitűzése a 2017-ben hivatalos formát öltött Hétpettyes Szülői Kötelék megerősítése. Jelképesen piros-fehér pöttyös szalagok kötésével számos új taggal bővült a csapatunk, közöttük az elmúlt időszakban diagnosztizált cukorbeteg gyermekekkel és családjaikkal. A páratlan szülői összefogás küldetését az alábbi 7 pontban foglaltuk össze, mely folyamatosan, – így ma is – igazolja fontosságát és aktualitását:
1.) A Hétpettyes Szülői Kötelék a Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért szerves része, attól elválaszthatatlan.
2.) Legfontosabb küldetésünk az új diabéteszes gyermekek és családjaik felkarolása, védőhálóként működve a diagnózis utáni legnehezebb időszakban.
3.) Hiszünk a Hétpettyes Szülői Kötelék összetartó erejében, mert együtt minden könnyebb.
4.) Tapasztalatunk, tudásunk, jó-gyakorlatunk átadása szülőtársainknak mindig és mindenkor előtérbe helyezve a Hétpettyes Angyaloktól tanultakat.
5.) Átsegítjük egymást a gyermekeink ellátásához kapcsolódó bonyolult labirintus-rendszereken, átadva az ehhez kapcsolódó közérdekű információkat.
6.) Törekszünk arra, hogy gyermekeink egymás számára példaként szolgáljanak; rendezvényekkel, folyamatos kapcsolattartással, közös élményekkel segítve mindezt.
7.) Folyamatos ismeretterjesztő tevékenységünkkel küzdünk a gyermekeinket érintő hátrányos megkülönböztetés ellen.

A Wenckheim-kastély festői szépségű parkja adott otthont az amerikai foci bemutatónak, a lézerharcnak, az ugrálóvárnak, az arc- és hennafestésnek, illetve a családi hintózásnak. A programok sokaságában mindenki megtalálta a kedvére való mulatságot.

Ezen a napon az uzsonna is igencsak jellegzetes volt, ugyanis a Diaboló Alapítvány 20. születésnapján mindenmentes tortával ünnepeltünk!
Égből jövő meglepetésként hőlégballon érkezett, melynek kosarában a magasba emelkedve sok résztvevő régi álma valósulhatott meg!
.A rendezvénynek kiemelt célja volt a 8 éves oxigénhiánnyal született Czebe Zsóka cukorbeteg kislány kezelésének támogatása.

A programokért, élményekért, a fáradhatatlan munkáért és a szívélyes vendéglátásért hatalmas ölelés és köszönet illeti meg a nap háziasszonyát, Kosznáné dr. Pule Ilonát; Icu elnökasszonyt!

Szabadkígyós, 2021. szeptember

Lagziné Remeczki Andrea